Wie, wat en hoe Kraamzorg Aanmelden Uit de wijk... Contact Links Andere initiatieven Online dossier
Buurtzorg Kraam

Wie zijn wij

Wie wij zijn

Buurtzorg Kraam is een initiatief van Buurtzorg Nederland. Onze teams bestaan uit een aantal vaste kraamverzorgenden. De organisatie is kleinschalig en de kraamverzorgenden komen bij u uit de buurt. Eenvoud is onze kracht.

Kijk of er al een team bij u in de buurt is gestart.

Buurtzorg Kraam is lid van brancheorganisatie Bo Geboortezorg.

Wat wij doen

Buurtzorg Kraam levert professionele zorg aan moeder en kind. De kraamverzorgenden zijn gediplomeerd en opgenomen in het kwaliteitsregister. Buurtzorg Kraam levert de kraamzorg die passend is bij de situatie van u en uw gezin. Samen met u bepaalt de kraamverzorgende wat er nodig is om de kraamtijd goed te laten verlopen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de verloskundige.

Buurtzorg Wat wij doen

Kwaliteit

Het is belangrijk dat u tevreden bent over de geleverde zorg en over de wijze waarop deze is georganiseerd.

Al onze kraamverzorgenden zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg. De protocollen die worden gebruikt voldoen aan de meest recente richtlijnen en de kraamverzorgenden worden regelmatig bijgeschoold.

Het zorgdossier is inzichtelijk voor de verloskundige en onze overdracht aan de JGZ voldoet aan de normen die daarvoor zijn vastgesteld.

Buurtzorg Kwaliteit

Hoe wij dat doen

De kraamverzorgenden werken in een klein team samen met de verloskundige. De intake en inschrijving worden door de kraamverzorgende zelf uitgevoerd. De kraamzorg wordt door een zo beperkt mogelijk aantal medewerkers ingevuld. Zo mogelijk doet één kraamverzorgende de gehele zorg. Als de zorg wordt verdeeld over twee collega’s wordt dit tijdig met u overlegd en goed afgestemd.

Buurtzorg Hoe wij dat doen

Communicatie en klachten

Ondanks alle inspanningen en goede bedoelingen kan het gebeuren dat er iets niet goed gaat. Als het bijvoorbeeld niet klikt met uw kraamverzorgende, kunt u dat bespreekbaar maken. In overleg met u zal er naar een oplossing worden gezocht.

Wanneer u een klacht heeft over de kraamzorg kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Deze is te bereiken via info@buurtzorgkraam.nl

Bekijk de klachtenregeling

Werken bij Buurtzorg Kraam

Voor verschillende Buurtzorg Kraam teams (momenteel voor teams in: Groningen, Drenthe en Friesland!) zijn wij op zoek naar enthousiaste kraamverzorgenden. Wil jij werken in een klein, zelfsturend team?

Meer info? info@buurtzorgkraam.nl 

Direct solliciteren: mail/bel rechtstreeks met een van de teams!

 


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.