Uit de wijk...

Daar stond ze dan, aan de rand van het bed om ons een goedemorgen te wensen; Petra van Buurtzorg Kraam. Komende week zou zij ons wegwijs maken in het ouderschap voor onze pasgeboren dochter Dani. Ons allereerste kind.
Vanaf moment één voelde het vertrouwd met Petra. Ze lijkt in elke situatie van nature aan te voelen waar je behoefte aan hebt. En dat is uitermate prettig als je leven, in positieve zin, volledig op zijn kop staat.
Petra heeft ons praktische zaken geleerd; van het verschonen van de eerste vieze luier tot aan de eerste keer in bad. Haar manier van omgang met zowel Dani als met ons vonden we erg aangenaam. Alles in ons eigen tempo en met liefde en aandacht. Ook de baby leren begrijpen hebben we stap-voor-stap van haar geleerd.
Geen idee of het onder de standaard kraamzorg valt, maar wij werden dag in dag uit verrast met leuke extraatjes. De ene keer was het een pan zelfgemaakte soep, de andere keer was de vaatwasser netjes uitgeruimd. Ook kregen we regelmatig een hart onder de riem gestoken. In woord, maar ook geschreven in het schriftje waarin Petra belangrijke aantekeningen voor ons bewaarde. 
Lieve Petra, bedankt voor de goede zorgen. Mede door jouw positieve aanwezigheid en kunde heb je ons gezin een vliegende start gegeven. Tot de volgende keer : )