Wie, wat en hoe Kraamzorg Aanmelden Uit de wijk... Contact Links Andere initiatieven Online dossier
Buurtzorg Kraam

Aanmelden

Aanmelden

 

Meld u nu aan voor Buurtzorg Kraam

 

Kijk of er een Buurtzorg Kraamteam bij u in de buurt is. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het team waar u zich wilt inschrijven.

Zorgovereenkomst

Als u hebt besloten om kraamzorg te ontvangen van één van onze kraamzorgteams dan vragen we u een zorgovereenkomst te ondertekenen. In deze overeenkomst is vastgelegd wat u van ons mag verwachten.

Intake

Rond de 30e week van de zwangerschap zal een kraamverzorgende van ons team u benaderen voor het plannen van een intake gesprek. In dat gesprek wordt met u besproken wat de kraamverzorgende voor u kan betekenen. We kijken ook of u nog specifieke wensen heeft, of dat er omstandigheden zijn waar onze kraamverzorgende rekening mee moet houden. We willen graag dat onze kraamverzorgende in goede omstandigheden haar werk kan uitvoeren, bijvoorbeeld het brengen van het bed op een goede werkhoogte. Tijdens het intake gesprek wordt ook het indicatieformulier besproken.

Buurtzorg Intake

Algemene voorwaarden

Als we bij u kraamzorg gaan leveren zijn de afspraken vastgelegd in de zorgovereenkomst. Bij deze zorgovereenkomst horen algemene voorwaarden, zoals deze in de branche zijn afgesproken met de zorgaanbieders en de patiënten- en consumentenorganisatie.

Bekijk de algemene voorwaarden

See the terms and conditions in English

Overdracht

Na de kraamzorg zullen we zorgdragen voor een goede overdracht naar de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), waarbij u altijd te maken krijgt met het consultatiebureau. Deze overdracht moet voldoen aan vastgestelde richtlijnen. We bespreken met u wat er in de overdracht komt te staan, zodat de zorgverleners op het consultatiebureau weten wat er in uw situatie van belang is.

Buurtzorg Overdracht

Digitaal dossier

Buurtzorg Kraam gaat werken met een digitaal kraamzorgdossier. Dat betekent dat we in het gezin steeds minder op papier rapporteren. De ontwikkeling van dit dossier is stapsgewijs.

Indicatie

Wij bieden u de kraamzorg die het beste bij uw wensen en uw situatie past. Wij houden ons daarbij aan de landelijke afspraken over het aantal uren dat we mogen geven. Dit is afhankelijk van een aantal dingen: bijvoorbeeld of u het plan hebt om borstvoeding te geven, of dat er medische complicaties zijn. Dit is vastgelegd in het zogenaamde LIP (landelijk indicatieprotocol kraamzorg). Tijdens het intake gesprek zal met u worden besproken welke indicatie in uw situatie van toepassing is.


Copyright © 2024 Buurtzorg Nederland. Alle rechten voorbehouden.